Puhtausala kiinnostavaksi -hanke TAITAJA PLUS -semifinaalissa Torniossa 30.1.2020

Eräs hankkeemme konkreettisista toimenpiteistä on vierailut puhtausalan tapahtumissa. Niinpä olikin kiva suunnata auto kohti pohjoista ja TAITAJA PLUS -semifinaalia, mikä järjestettiin Ammattiopisto Luovilla Tornion toimipisteessä. Ammattiopisto Luovin Liperin yksiköstä startattiin matkaan kahden kilpailijan ja heidän opettajiensa kanssa.

Hankeemme oli esillä Tietotorilla ja jälleen kerran virtuaalinen leikkaussalisiivous osoittautui vetonaulaksi. Kävijät tiesivät luonnollisesti paljon puhtausalasta, mutta 3D-sovellus ja sen kokeileminen oli aivan uutta. Leikkaussalia pidettiin aidon tuntuisena, sopivan haastavana ja mielenkiintoisena oppimisympäristönä. Moni kokeilija kertoi, että tuntui hienolta, kun tilassa pääsi liikkumaan ja siirtelemään esineitä. Se, että pääsi vielä oikeasti pyyhkimään eri pintoja ja näki työnsä jäljen, koettiin hyväksi.

Laitetaanpas tässä vielä onnittelut hienoista kisasuorituksista Jannelle ja Terhille sekä tietenkin kaikille TAITAJA PLUS -kisoissa olleille!

Kuvat: Riitta Törn-Säkkinen

Ajankohtaiset artikkelit

Hanke päättyy, mutta työmme puhtausalan edistämiseksi jatkuu!

Reilut kaksi vuotta on vierähtänyt nopeasti ja hankkeemme päättyy kesäkuun lopussa 2021. Hankekausi oli hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemiasta johtuen..

Opas TET-jaksolle

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa on tuotettu opasvihkonen, jonka avulla tettiläinen voidaan perehdyttää siivoustyöhön. Olemme tehneet myös thinglink-oppimisympäristön, jossa on videoita opasvihkosen aiheista. Pääset Thinglink-ympäristöön alla olevasta linkistä..

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä..