Apuvälinemessut 8.11.2019 Tampereella

Tampereelle sattui kaksi tapahtumaa peräkkäisille päiville, joten Kotityöpalvelupäivän jälkeen oli mielenkiintoista lähteä tutustumaan Apuvälinemessuille. Erityisesti kiinnosti hankettamme lähellä oleva robotiikka ja digitekniikka ja niiden sovellukset. Esillä oli mm. 360-kameralla toteutettuja sovelluksia ja pieni NAO-robotti esitteli taitojaan.

Messuilla eri laitteita kokeillessa varmistui, että laatuun kannattaa panostaa. Videon tarkkuus erityisesti virtuaalilaseilla katsoessa on oltava korkeatasoinen. Muutaman kerran alkoi huimaamaan todella pahasti ja yksi syy voi olla lian nopeatempoinen, käsivaralla kuvattu video. VR-lasien laaduissa on eroja; tärkeää on löytää laitteet, joiden avulla sovelluksen käyttö on miellyttävää.

NAO-robotti oli ohjelmoitu vastaamaan tiettyihin kysymyksiin ja osasipa se kertoa pari vitsiäkin. Haasteena ohjelmoijien mukaan tälle robotille on se, että se ei tunnista samalla tavalla korkeampia ääniä kuin matalia ääniä. NAO ei ole siis epäkohtelias, jos se ei vastaa sinulle, vaan kyseessä saattaa olla liian korkea äänialasi. Tai sitten robotti on vain päättänyt irtaantua ohjelmastaan.

Messupäivä oli antoisa ja oli mielenkiintoista huomata, että hankkeemme on kehityksessä hienosti mukana omilla kokeiluillaan.

- Seija

Ajankohtaiset artikkelit

Pienyritykset korona-aikana

Kotityöpalveluyhdistys listaa asioita, jotka voivat auttaa pk-yrityksiä vaikeassa tilanteessa.

Mobiilipeli käytössä!

Olipas kiva saada palautetta mobiilipelistämme! Omnian Palvelualojen opettaja Maija Myllykoski soitti ja kertoi, että opiskelijat olivat ladanneet standardisanojen opettelupelin Play-kaupasta.

Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta -luentosarjan avaus

Olimme suunnitelleet kevään luentosarjan ”Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta” kolmella hieman erilaisella sisällöllä Joensuuhun, Hämeenlinnaan ja Vantaalle. Joensuussa 12.3.