Materiaalit

Tälle sivulle täydentyy PUHKI-hankkeessa tuotettua ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia.

Puhtausala - monia mahdollisuuksia

Tutustu puhtausalan moniin mahdollisuuksiin!

Kodin siivous koronaepidemian aikana

Erityisesti koronaepidemian aikana korostuu myös oman kodin siivouksen merkitys. Katso videolta hyvät vinkit, joiden avulla homma hoituu näppärästi.

Robotit ja puhtausala -työpajatallenne

”Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta” -luentosarjan ensimmäisen osan tiivistelmä: ”Robotit ja puhtausala – uhat ja mahdollisuudet” / lehtori Timo Pappinen. Joensuussa 12.3.2020.

Siivousvälinepeli

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke tarjoaa nyt yhden aivan uudenlaisen oppimisympäristön standardisanojen opetteluun! Lataa Play-kaupasta kännykkääsi mobiilipeli, jonka avulla standardisanojen opiskelu sujuu rattoisasti.

Löydät siis pelin Play-kaupan haulla, mutta voit myös avata tämän sivun puhelimellasi ja sitten tästä klikkaamalla saat pelin: Lataa peli!
Pääset suoraan pelin lataussivulle Play-kaupassa.

Tämä peli on esimerkki. Mikäli tällainen oppimisympäristö tuntuu mielekkäältä, oppilaitokset voivat lähteä itse rakentamaan näitä eri aiheisiin.

Puhki -hanke tarjoaa myöhemmin vielä lajitteluun liittyvän mobiilipelin – seuraa sivujamme!

Ala tutuksi nuorille

Ppt-esitys alan merkityksestä ja mahdollisuuksista esim. opo-tunneille. Sisältää havainnolliset uv-kuvat likaisesta ja puhtaasta wc-istuimesta! Täydennä esitystäsi oman paikkakuntasi / alueesi tiedoilla tarpeen mukaan.

Esitys pdf-muodossa.

Tästä löydät muistiinpanot.

Ja tässä esitys muokattavassa muodossa (pptx).

Urapolkuvideo: Uusille urille

Toisen alan työharjoittelussa Olli kiinnostui puhtaudesta, pyöritti hetken omaa siivousyritystään ja sitten päätti jatkaa puhtausalan opinnoissa.

Urapolkuvideo: Uralla eteenpäin!

Kristiina aloitti peruskoulun jälkeen puhtausalan ammatillisen koulutuksen, voitti Taitaja-kisan, pääsi töihin ja opiskelee nyt ammattikorkeakoulussa työn ohessa. Hän ottaa yhä enemmän vastuuta myös esimiehenä.

Urapolkuvideo: Uusi ura puhtausalalta

Puhtausala on monien alanvaihtajien suosiossa.

Urapolkuvideo: Kerroshoitajat

Urapolkuvideo - Kerroshoitajat Kimmelissä

Urapolkuvideo: Laitoshuoltajat

Urapolkuvideo laitoshuoltajina työskentelevistä maahanmuuttajasisaruksista.

Pepper-robotin kuulumiset

Virtuaalinen leikkaussalisiivous

Tämä video ei ole opetusvideo, vaan demonstraatio siitä, mitä mahdollisuuksia 3D-tekniikka mahdollistaa oppimisympäristönä. Demo-videolla näytettään esimerkisi tarttuminen esineisiin, pyyhkeen käyttäminen ja liikkuminen tilassa. Lisäksi demo-videolla näytetään pieni videopätkä siitä, miten laitoshuoltaja tekee työtään oikeassa leikkaussalissa.

Virtuaalinen leikkaussalisiivous -sovelluksen kuvauspaikkana on Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n erikoissairaanhoidon yksikkö, Pohjois-Karjalan keskussairaala.

Robottijumppaa

Ammattiopisto Tavastialla on aktiivinen robotti!

Ajankohtaiset artikkelit

Pienyritykset korona-aikana

Kotityöpalveluyhdistys listaa asioita, jotka voivat auttaa pk-yrityksiä vaikeassa tilanteessa.

Mobiilipeli käytössä!

Olipas kiva saada palautetta mobiilipelistämme! Omnian Palvelualojen opettaja Maija Myllykoski soitti ja kertoi, että opiskelijat olivat ladanneet standardisanojen opettelupelin Play-kaupasta.

Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta -luentosarjan avaus

Olimme suunnitelleet kevään luentosarjan ”Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta” kolmella hieman erilaisella sisällöllä Joensuuhun, Hämeenlinnaan ja Vantaalle. Joensuussa 12.3.