Materiaalit

Tälle sivulle täydentyy PUHKI-hankkeessa tuotettua ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia.

Puhtausala - monia mahdollisuuksia

Tutustu puhtausalan moniin mahdollisuuksiin!

Urapolkuvideo - Ammatillinen ohjaaja

Ammatillisen ohjaajan uratarina.

Kodin siivous koronaepidemian aikana

Erityisesti koronaepidemian aikana korostuu myös oman kodin siivouksen merkitys. Katso videolta hyvät vinkit, joiden avulla homma hoituu näppärästi.

Puhtausalan S2-opetusmateriaalia Thinglink-ympäristöissä

Tutustu monipuoliseen materiaaliin thinglink-ympäristöissä. Ympäristöissä on verbitehtäviä, kuvasanakirjoja, työturvallisuuteen ja asiakaspalveluun liittyviä tehtävä.

Tästä opetusmateriaalisisällöstä kannattaa ehdottomasti vinkata opettajille, jotka työskentelevät maahanmuuttajien koulutuksen parissa. Materiaalit löydät täältä. Saa jakaa ja käyttää vapaasti S2-opetuksessa!

Robotit ja puhtausala -työpajatallenne

”Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta” -luentosarjan ensimmäisen osan tiivistelmä: ”Robotit ja puhtausala – uhat ja mahdollisuudet” / lehtori Timo Pappinen. Joensuussa 12.3.2020.

Siivousvälinepeli

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke tarjoaa nyt yhden aivan uudenlaisen oppimisympäristön standardisanojen opetteluun! Lataa Play-kaupasta kännykkääsi mobiilipeli, jonka avulla standardisanojen opiskelu sujuu rattoisasti.

Löydät siis pelin Play-kaupan haulla, mutta voit myös avata tämän sivun puhelimellasi ja sitten tästä klikkaamalla saat pelin: Lataa peli!
Pääset suoraan pelin lataussivulle Play-kaupassa.

Tämä peli on esimerkki. Mikäli tällainen oppimisympäristö tuntuu mielekkäältä, oppilaitokset voivat lähteä itse rakentamaan näitä eri aiheisiin.

Puhki -hanke tarjoaa myöhemmin vielä lajitteluun liittyvän mobiilipelin – seuraa sivujamme!

Ala tutuksi nuorille

Ppt-esitys alan merkityksestä ja mahdollisuuksista esim. opo-tunneille. Sisältää havainnolliset uv-kuvat likaisesta ja puhtaasta wc-istuimesta! Täydennä esitystäsi oman paikkakuntasi / alueesi tiedoilla tarpeen mukaan.

Esitys pdf-muodossa.

Tästä löydät muistiinpanot.

Ja tässä esitys muokattavassa muodossa (pptx).

Urapolkuvideo: Uusille urille

Toisen alan työharjoittelussa Olli kiinnostui puhtaudesta, pyöritti hetken omaa siivousyritystään ja sitten päätti jatkaa puhtausalan opinnoissa.

Urapolkuvideo: Uralla eteenpäin!

Kristiina aloitti peruskoulun jälkeen puhtausalan ammatillisen koulutuksen, voitti Taitaja-kisan, pääsi töihin ja opiskelee nyt ammattikorkeakoulussa työn ohessa. Hän ottaa yhä enemmän vastuuta myös esimiehenä.

Urapolkuvideo: Uusi ura puhtausalalta

Puhtausala on monien alanvaihtajien suosiossa.

Urapolkuvideo: Kerroshoitajat

Urapolkuvideo - Kerroshoitajat Kimmelissä

Urapolkuvideo: Laitoshuoltajat

Urapolkuvideo laitoshuoltajina työskentelevistä maahanmuuttajasisaruksista.

Pepper-robotin kuulumiset

Virtuaalinen leikkaussalisiivous

Tämä video ei ole opetusvideo, vaan demonstraatio siitä, mitä mahdollisuuksia 3D-tekniikka mahdollistaa oppimisympäristönä. Demo-videolla näytettään esimerkisi tarttuminen esineisiin, pyyhkeen käyttäminen ja liikkuminen tilassa. Lisäksi demo-videolla näytetään pieni videopätkä siitä, miten laitoshuoltaja tekee työtään oikeassa leikkaussalissa.

Virtuaalinen leikkaussalisiivous -sovelluksen kuvauspaikkana on Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n erikoissairaanhoidon yksikkö, Pohjois-Karjalan keskussairaala.

Robottijumppaa

Ammattiopisto Tavastialla on aktiivinen robotti!

Ajankohtaiset artikkelit

Osallistujapalautekyselyn tulokset

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeen puolivälissä teimme osallistujapalautekyselyn. Kiitos kaikille vastanneille!.

Arvontojen voittajia!

Puhki -hankkeen osallistujapalautteessa repun voittivat Maija Hinkkanen Tampereelta ja Jaana Hukka Kiteenlahdesta. Reput on toimitettu voittajille. Puhki -hankkeen 6.5.

Kotityöpalveluyritysten vastuullinen toiminta poikkeustilanteissa -webinaarikoulutus pidettiin 6.5.2020

Puhki-hanke ja Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry järjestivät maksuttoman webinaarin Kotityöpalveluyritysten vastuullinen toiminta poikkeustilanteissa 6.5.2020. Puolitoistatuntisessa webinaarissa kouluttajana oli lehtori ja puhtausalan asiantuntija Leila Kakko TAMK:sta.