Ensimmäinen Puhtausperjantai 17.1.2020

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke on suunnitellut ja toteuttaa Joensuun Luotsissa kevään aikana Puhtausperjantai-päiviä. Päivien teemana on puhtausalan esittely, alan yritysten rekry ja oppilaitoksen koulutusmahdollisuuksista kertominen. Päivät toteutetaan kerran kuussa, perjantai-iltapäivisin ja paikalla on silloin 1- 4 yritystä. Kaikkiin kevään päiviin on jo saatu yrityksiä mukaan ja nyt siis pilotoidaan, miten tällaiset säännölliset tapahtumat saavat yhtä potentiaalista kohdeyhmäämme, eli työttömiä ihmisiä liikkeelle.

Ensimmäinen Puhtausperjantai järjestettiin 17. tammikuuta yhdessä Liperin kunnan kanssa. Emme päässet toivottuun tavoitteeseemme osallistujien suhteen ja meidän onkin nyt mietittävä, kuinka saamme markkinoitua tapahtuman mahdollisimman suurelle joukolle. Joskus toki pienikin määrä voi olla riittävä. Kahdesta kävijästämme toinen hakeutui alkavaan Riverian koulutukseen ja toinen avoimeen työpaikkaan Liperin kunnalle!

Kuvassa Seija Ikonen ja Liperin kunnan siivoustyönjohtaja Päivi Davidsson.

Ensimmäinen Puhtausperjantai 17.1.2020

Ajankohtaiset artikkelit

Hanke päättyy, mutta työmme puhtausalan edistämiseksi jatkuu!

Reilut kaksi vuotta on vierähtänyt nopeasti ja hankkeemme päättyy kesäkuun lopussa 2021. Hankekausi oli hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemiasta johtuen..

Opas TET-jaksolle

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa on tuotettu opasvihkonen, jonka avulla tettiläinen voidaan perehdyttää siivoustyöhön. Olemme tehneet myös thinglink-oppimisympäristön, jossa on videoita opasvihkosen aiheista. Pääset Thinglink-ympäristöön alla olevasta linkistä..

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä..