Puhki -hankkeen toimijat osallistuivat Teknologia 19 -messuille 6.11.2019

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt teknologiamessut olivat täynnä robotikkaa ja erilaisia, niin teollisuuteen kuin kiinteistöjen toimintaan ja seurantaan liittyviä teknisesti pitkälle vietyjä ratkaisuja. Hankkeesta messuille osallistui Seija Ikonen, Sirpa Rintala, Pia Laurila ja Pia Jylhä-Ollila.

Messuilla ei ihan ollut esillä sen tyyppistä robotiikkaa, mitä sellaisenaan voisi käyttää puhtauspalvelualan tehtävissä. Lähinnä sitä oli erilaiset kuljettamiseen kehitetyt robotit.

Messuilla päästiin kokeilemaan VR -laseja paperiteollisuuden toimintaympäristössä. Ohjaus kädestä pitäen oli tarpeen. :-) Lisäksi nähtiin laitteita jotka toimivat kauko-ohjauksella tai annettujen ohjeiden mukaan tunnistaen sijaintinsa.

Kokonaisuuten messuille osallistuminen oli antoisaa. Huomasimme, että puhtausala on mukana hyvin kehityksessä. Erityisesti yhdistelmäkonerobotit ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Myös 3D-tekniikan tuleminen puhtausalalle monipuolistaa oppimisympäristöjä.

Ajankohtaiset artikkelit

Pienyritykset korona-aikana

Kotityöpalveluyhdistys listaa asioita, jotka voivat auttaa pk-yrityksiä vaikeassa tilanteessa.

Mobiilipeli käytössä!

Olipas kiva saada palautetta mobiilipelistämme! Omnian Palvelualojen opettaja Maija Myllykoski soitti ja kertoi, että opiskelijat olivat ladanneet standardisanojen opettelupelin Play-kaupasta.

Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta -luentosarjan avaus

Olimme suunnitelleet kevään luentosarjan ”Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta” kolmella hieman erilaisella sisällöllä Joensuuhun, Hämeenlinnaan ja Vantaalle. Joensuussa 12.3.