Puhki -hankkeen toimijat osallistuivat Teknologia 19 -messuille 6.11.2019

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt teknologiamessut olivat täynnä robotikkaa ja erilaisia, niin teollisuuteen kuin kiinteistöjen toimintaan ja seurantaan liittyviä teknisesti pitkälle vietyjä ratkaisuja. Hankkeesta messuille osallistui Seija Ikonen, Sirpa Rintala, Pia Laurila ja Pia Jylhä-Ollila.

Messuilla ei ihan ollut esillä sen tyyppistä robotiikkaa, mitä sellaisenaan voisi käyttää puhtauspalvelualan tehtävissä. Lähinnä sitä oli erilaiset kuljettamiseen kehitetyt robotit.

Messuilla päästiin kokeilemaan VR -laseja paperiteollisuuden toimintaympäristössä. Ohjaus kädestä pitäen oli tarpeen. :-) Lisäksi nähtiin laitteita jotka toimivat kauko-ohjauksella tai annettujen ohjeiden mukaan tunnistaen sijaintinsa.

Kokonaisuuten messuille osallistuminen oli antoisaa. Huomasimme, että puhtausala on mukana hyvin kehityksessä. Erityisesti yhdistelmäkonerobotit ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Myös 3D-tekniikan tuleminen puhtausalalle monipuolistaa oppimisympäristöjä.

Ajankohtaiset artikkelit

Hanke päättyy, mutta työmme puhtausalan edistämiseksi jatkuu!

Reilut kaksi vuotta on vierähtänyt nopeasti ja hankkeemme päättyy kesäkuun lopussa 2021. Hankekausi oli hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemiasta johtuen..

Opas TET-jaksolle

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa on tuotettu opasvihkonen, jonka avulla tettiläinen voidaan perehdyttää siivoustyöhön. Olemme tehneet myös thinglink-oppimisympäristön, jossa on videoita opasvihkosen aiheista. Pääset Thinglink-ympäristöön alla olevasta linkistä..

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä..