Puhki -hankkeen toimijat osallistuivat Teknologia 19 -messuille 6.11.2019

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt teknologiamessut olivat täynnä robotikkaa ja erilaisia, niin teollisuuteen kuin kiinteistöjen toimintaan ja seurantaan liittyviä teknisesti pitkälle vietyjä ratkaisuja. Hankkeesta messuille osallistui Seija Ikonen, Sirpa Rintala, Pia Laurila ja Pia Jylhä-Ollila.

Messuilla ei ihan ollut esillä sen tyyppistä robotiikkaa, mitä sellaisenaan voisi käyttää puhtauspalvelualan tehtävissä. Lähinnä sitä oli erilaiset kuljettamiseen kehitetyt robotit.

Messuilla päästiin kokeilemaan VR -laseja paperiteollisuuden toimintaympäristössä. Ohjaus kädestä pitäen oli tarpeen. :-) Lisäksi nähtiin laitteita jotka toimivat kauko-ohjauksella tai annettujen ohjeiden mukaan tunnistaen sijaintinsa.

Kokonaisuuten messuille osallistuminen oli antoisaa. Huomasimme, että puhtausala on mukana hyvin kehityksessä. Erityisesti yhdistelmäkonerobotit ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Myös 3D-tekniikan tuleminen puhtausalalle monipuolistaa oppimisympäristöjä.

Ajankohtaiset artikkelit

Puhtauspäivä 2.12.2019

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke järjesti Riverian Kiinteistöpalvelualan kanssa Puhtauspäivä-tapahtuman Joensuussa.

Ammattiopisto Tavastian koulutusten esittelyilta 26.11.2019

Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin ammatillisten koulutusalojen esittelyilta 26.11.2019. Iltaan osallistuivat Hämeenlinnan alueen 9-luokkalaiset nuoret vanhempineen. Puhki -hankkeen toimija Pia Jylhä-Ollila esitteli puhtauspalvelualaa ja alan koulutusmahdollisuuksia.

VR-tekniikkaan tutustuminen 15.11.2019

Ammattiopisto Tavastian Puhki -hankkeen toimijat Sirpa Rintala ja Pia Jylhä-Ollila tutustuivat Ammattiopisto Tavastian Pintakäsittely -osaston VR -tekniikkaan. Pintakäsittelyosastolle on kehitetty virtuaalinen opetusohjelma auton maalaamiseen. Ohjelma vaikutti hyvin pitkälle kehitetyltä.