Puhki -hankkeen toimijat osallistuivat Teknologia 19 -messuille 6.11.2019

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt teknologiamessut olivat täynnä robotikkaa ja erilaisia, niin teollisuuteen kuin kiinteistöjen toimintaan ja seurantaan liittyviä teknisesti pitkälle vietyjä ratkaisuja. Hankkeesta messuille osallistui Seija Ikonen, Sirpa Rintala, Pia Laurila ja Pia Jylhä-Ollila.

Messuilla ei ihan ollut esillä sen tyyppistä robotiikkaa, mitä sellaisenaan voisi käyttää puhtauspalvelualan tehtävissä. Lähinnä sitä oli erilaiset kuljettamiseen kehitetyt robotit.

Messuilla päästiin kokeilemaan VR -laseja paperiteollisuuden toimintaympäristössä. Ohjaus kädestä pitäen oli tarpeen. :-) Lisäksi nähtiin laitteita jotka toimivat kauko-ohjauksella tai annettujen ohjeiden mukaan tunnistaen sijaintinsa.

Kokonaisuuten messuille osallistuminen oli antoisaa. Huomasimme, että puhtausala on mukana hyvin kehityksessä. Erityisesti yhdistelmäkonerobotit ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Myös 3D-tekniikan tuleminen puhtausalalle monipuolistaa oppimisympäristöjä.

Ajankohtaiset artikkelit

Ensimmäinen Puhtausperjantai 17.1.2020

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke on suunnitellut ja toteuttaa Joensuun Luotsissa kevään aikana Puhtausperjantai-päiviä. Päivien teemana on puhtausalan esittely, alan yritysten rekry ja oppilaitoksen koulutusmahdollisuuksista kertominen.

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke esittäytyi TE-palveluille Joensuussa 14.1.2020

TE-palveluissa työskentelee n. 70 asiantuntijaa eri tehtävissä Joensuun ja lähikuntien alueella. Pääsimme esittelemään puhtausalaa miltei koko henkilöstölle kertaheitolla, sillä tilaisuudessa oli noin 60 henkilöä, joista osa etäyhteyden päässä maakunnassa.

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke esittäytyi Luotsissa 9.1.2020

Joensuun Luotsi on uudenlainen kohtaamispaikka työnhakijoiden ja työnantajien yksilöllisiin tarpeisiin..