Puhtausviikko Joensuussa 24.2. – 28.2.2020

Puhtausviikko toteutettiin yhteistyössä Luotsin ja Business Joensuun kanssa. Viikon aikana esittelimme puhtausalaa monin eri tavoin ja tarjosimme myös musiikkia ja stand up -komiikkaa kävijöiden iloksi.

Puhtausviikon avasi Puhdas Ilon toimitusjohtaja Eeva-Leena Lappalainen ja viikon aikana työntekijät ja yrittäjät esittelivät alaa omien kokemusten ja yritystarinoiden kautta. Työharjoittelunsa hankkeessa päättänyt Milla Sundell kertoi työn ja opiskelun yhdistämisestä ja uusiin oppimisympäristöihin ja robotiikkaan pääsi perehtymään VR-lasien ja yhdistelmäkonerobotin kanssa. Lisäksi järjestettiin vierailu Sakupe Oy:n tekstiilipesulaan, jossa pääsi seuraamaan vaikkapa oman työkohteen siivoustekstiilien puhdistumista. Kahtena päivänä oli rekrytointitilaisuudet ja 6 paikallista yritystä haastatteli 160 työnhakijaa. Kaikkiaan kävijöitä oli viikon aikana n. 280.

Yhteistyökumppaneitamme viikon aikana olivat myös Pohjois-Karjalan TE-palvelut, Ammattiopisto Luovi, Riveria, Coor Oy, Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy, Lassila&Tikanoja Oy, Otsotek /Kontiosiivous Oy, Puhdas Ilo Oy, Siun soten välinehuolto, Original Sokos Hotel Kimmel.

Tämäntyyppistä Puhtausviikkoa ei ole aiemmin alueellamme järjestetty. Viikko huomioitiin hienosti mediassa, sillä Yle uutiset haastatteli kahta yrittäjäämme Itä-Suomen uutisiin ja Viikko Pohjois-Karjala teki lehtijutun tapahtumastamme. Myös paikallinen Karjalan Heili huomioi Puhtausviikon artikkelissaan.
Olipa uusi ja hieno kokemus! Luotsin osuus Puhtausviikon järjestelyissä oli suuri ja on ollut todella tärkeää päästä verkostoitumaan alueemme eri toimijoiden kanssa. Kaikilla meillä on sama päämäärä: saada osaavia työntekijöitä puhtausalan monipuolisiin työtehtäviin.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Puhtausviikon tapahtumiin Thinglink-ympäristössä! Voit liikutella kuvaa ja ikoneita klikkaamalla pääset katsomaan joko videoita, kuvia tai esityksiä.

Kuvat:
1_Torstaina rekryttiin
2_Millan tarina kiinnosti
3_Riitta juonsi viikon tapahtuman

Ajankohtaiset artikkelit

Hanke päättyy, mutta työmme puhtausalan edistämiseksi jatkuu!

Reilut kaksi vuotta on vierähtänyt nopeasti ja hankkeemme päättyy kesäkuun lopussa 2021. Hankekausi oli hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemiasta johtuen..

Opas TET-jaksolle

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa on tuotettu opasvihkonen, jonka avulla tettiläinen voidaan perehdyttää siivoustyöhön. Olemme tehneet myös thinglink-oppimisympäristön, jossa on videoita opasvihkosen aiheista. Pääset Thinglink-ympäristöön alla olevasta linkistä..

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä..