Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta -luentosarjan avaus

Olimme suunnitelleet kevään luentosarjan ”Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta” kolmella hieman erilaisella sisällöllä Joensuuhun, Hämeenlinnaan ja Vantaalle. Joensuussa 12.3.2020 lehtori Timo Pappinen alusti aiheesta ”Robotit ja puhtausala – uhat ja mahdollisuudet”. Webinaariin oli ilmoittautunut kaikkiaan 128 kuulijaa ja 12 heistä osallistui paikan päällä myös luennon jälkeiseen työpajaan. Aihe kiinnosti; puhtausalalla on jo kauan ollut robotteja käytössä ja kokemukset niistä ovat hyvin monenkirjavia.

Luennoitsijamme Timo Pappinen toimii tieto- ja viestintätekniikan lehtorina Riveriassa. Hän on perehtynyt jo vuosia robotiikkaan ja on intohimoinen, voisiko sanoa myös alan harrastaja. Työssään Timo opettaa pääaiheinaan robotiikan lisäksi palvelimia ja tietoturvaa. Kotona siivouksesta vastaa kolme robottia. Kissojen aktivointiin työpäivän aikana Timo käyttää PadBot-läsnäolorobottia ja välillä Timo kuljettaa tavaroitaan matkalaukku-robotilla – se kulkee Timon perässä ihan kuuliaisen tuntuisesti.

Timo kirjoittaa mielenkiintoista blogia robotisaatiosta ja siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Blogilta löytyy myös lisää tietoa noista luennollakin olleista roboteista. Blogin linkki: https://pappinen.info/

Tiivistelmän työpajan alustuksesta löydät täältä Puhki.fi -sivujen materiaaleista.

Jos haluat katsoa koko luentotallenteen, myös paremmalla äänen laadulla, pääset katsomaan sen tästä. Klikkaa vielä sivu aktiiviseksi ja luento alkaa n. 1.36 kohdalla.

Robotiikka ja digitalisaatio puhtausalan näkökulmasta -luentosarjan avaus

Ajankohtaiset artikkelit

Hanke päättyy, mutta työmme puhtausalan edistämiseksi jatkuu!

Reilut kaksi vuotta on vierähtänyt nopeasti ja hankkeemme päättyy kesäkuun lopussa 2021. Hankekausi oli hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemiasta johtuen..

Opas TET-jaksolle

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa on tuotettu opasvihkonen, jonka avulla tettiläinen voidaan perehdyttää siivoustyöhön. Olemme tehneet myös thinglink-oppimisympäristön, jossa on videoita opasvihkosen aiheista. Pääset Thinglink-ympäristöön alla olevasta linkistä..

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä..