Toisen asteen yhteys Joensuussa peruskoululaisille 29.-30.10.2019

Peruskoululaiset pääsivät tutustumaan ammatillisen koulutuksen tarjontaan, seuraamaan työnäytöksiä tai kokeilemaan erilaisia taitoja osastoilla. Puhtausala kiinnostavaksi -hanke oli mukana tapahtumassa esittäytymässä ja kertomassa puhtausalan monista mahdollisuuksista yhteisosastolla Kiinteistöpalvelutiimin kanssa. Paikalla vieraili n. 1500 peruskoululaista opoineen Joensuun seudulta.

Osastolla oli mahdollisuus ajaa temppurata yhdistelmäkoneella, seurata potilasvuoteen petaamista, kysellä Pepper-humanoidirobotilta tietoja puhtausalasta ja kokeilla leikkaussalisiivousta virtuaalisesti! Erityisesti 3D ja robotiikkaa kiinnostivat nuoria! Virtuaaliseen leikkaussalisiivoukseen oli miltei jatkuvasti jonoa ja moni pysähtyi haastattelemaan Pepperiä ja halusi ottaa selfien sen kanssa.

Tavoitimme tapahtumassa hyvin kohderyhmämme, eli opinto-ohjaajat ja peruskoulun yläasteella opiskelevat nuoret. Saimme tuotua puhtausalaa esille postitiivisti ja monipuolisesti!

Ajankohtaiset artikkelit

Hanke päättyy, mutta työmme puhtausalan edistämiseksi jatkuu!

Reilut kaksi vuotta on vierähtänyt nopeasti ja hankkeemme päättyy kesäkuun lopussa 2021. Hankekausi oli hyvin poikkeuksellinen koronaviruspandemiasta johtuen..

Opas TET-jaksolle

Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa on tuotettu opasvihkonen, jonka avulla tettiläinen voidaan perehdyttää siivoustyöhön. Olemme tehneet myös thinglink-oppimisympäristön, jossa on videoita opasvihkosen aiheista. Pääset Thinglink-ympäristöön alla olevasta linkistä..

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä..