Toisen asteen yhteys Joensuussa peruskoululaisille 29.-30.10.2019

Peruskoululaiset pääsivät tutustumaan ammatillisen koulutuksen tarjontaan, seuraamaan työnäytöksiä tai kokeilemaan erilaisia taitoja osastoilla. Puhtausala kiinnostavaksi -hanke oli mukana tapahtumassa esittäytymässä ja kertomassa puhtausalan monista mahdollisuuksista yhteisosastolla Kiinteistöpalvelutiimin kanssa. Paikalla vieraili n. 1500 peruskoululaista opoineen Joensuun seudulta.

Osastolla oli mahdollisuus ajaa temppurata yhdistelmäkoneella, seurata potilasvuoteen petaamista, kysellä Pepper-humanoidirobotilta tietoja puhtausalasta ja kokeilla leikkaussalisiivousta virtuaalisesti! Erityisesti 3D ja robotiikkaa kiinnostivat nuoria! Virtuaaliseen leikkaussalisiivoukseen oli miltei jatkuvasti jonoa ja moni pysähtyi haastattelemaan Pepperiä ja halusi ottaa selfien sen kanssa.

Tavoitimme tapahtumassa hyvin kohderyhmämme, eli opinto-ohjaajat ja peruskoulun yläasteella opiskelevat nuoret. Saimme tuotua puhtausalaa esille postitiivisti ja monipuolisesti!

Ajankohtaiset artikkelit

Puhtauspäivä 2.12.2019

Puhtausala kiinnostavaksi -hanke järjesti Riverian Kiinteistöpalvelualan kanssa Puhtauspäivä-tapahtuman Joensuussa.

Ammattiopisto Tavastian koulutusten esittelyilta 26.11.2019

Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin ammatillisten koulutusalojen esittelyilta 26.11.2019. Iltaan osallistuivat Hämeenlinnan alueen 9-luokkalaiset nuoret vanhempineen. Puhki -hankkeen toimija Pia Jylhä-Ollila esitteli puhtauspalvelualaa ja alan koulutusmahdollisuuksia.

VR-tekniikkaan tutustuminen 15.11.2019

Ammattiopisto Tavastian Puhki -hankkeen toimijat Sirpa Rintala ja Pia Jylhä-Ollila tutustuivat Ammattiopisto Tavastian Pintakäsittely -osaston VR -tekniikkaan. Pintakäsittelyosastolle on kehitetty virtuaalinen opetusohjelma auton maalaamiseen. Ohjelma vaikutti hyvin pitkälle kehitetyltä.