Puhtausalan osaamiskartoitus

Olemme tehneet Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa puhtausalan osaamiskartoituksen. Tämä osaamisen kartoitus on tarkoitettu puhtausalan opintoja suunnitteleville sekä hyödynnettäväksi alan koulutusten aloitusvaiheessa ja myöhemmin koulutuksen aikana. Kartoituksen avulla opiskelijat voivat seurata oman osaamisensa kehittymistä koulutuksen aikana.

Kartoitus on tehty Forms ohjelmalla. Formsia on helppo käyttää ja jakaa linkin tai QR- koodin avulla. Lisäksi Forms lomake on täytettävissä niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin.

Tässä hyödynnettäväksi tämä osaamiskartoitus tulostettavana versiona sekä lisäksi Forms linkki, jonka avulla osaamiskartoituksen voi monistaa omaan käyttöön. Tämä linkki on saatavilla 31.5.2021 asti.

Ajankohtaiset artikkelit

Positiivinen asenne puhtausalan imagon luojana

Puhtauspalvelualalla on ollut ja tulee olemaan työvoimapulaa. Alaa pidetään raskaana, likaisena ja huonosti palkattuna. Puhtausalaa ei arvosteta ja ajatellaan, että jokainen osaa siivota ja heiluttaa rättiä.

Osaamistarvekartoitus puhdistuspalvelualalle

Puhtausalan koulutus- ja työvoimatarpeen ennakointi on yksi hankkeemme työpaketeista. Suunnittelimme alueelliset, kolme kertaa järjestettävät työpajat puhtausalan osaamistarpeista nyt ja tulevaisuudessa. Teemoiksi valitsimme: 1. Työvoiman tarve, 2. Robotiikka ja digitalisaatio ja 3.

Yritysvierailut poikkeusaikaan

Hankkeemme yhtenä tavoitteena on ollut puhtausalan opettajien sekä alan yritysten vierailut peruskouluissa. Riverian alueella olimme lisäksi suunnittelemassa yritysvierailuja alueen PK-yrityksiin TE-palvelujen henkilöstön toiveesta.